top of page
000190680005_BW.jpg

Velkommen

Jeg ønsker med mit fotografiske arbejde at ære den indsats, som kvinder yder kropsligt og mentalt for at bringe et barn til verden. Lige meget hvordan det er at føde og blive mor - om det er en stor lykke, traumatisk, angstfuldt, roligt, udmattende, styrkende eller en blanding af det hele - så er det vigtigt, at kvinden, der bærer barnet, bliver set. Det ønsker jeg at gøre ved at skabe autentiske fotografier med et blik for familien, men med et særligt blik for mor.

000190680005_BW.jpg
000190680005_mindre2.jpg

Baggrund

Jeg blev selv mor i 2017, og siden har jeg været dybt optaget af perioden omkring fødslen - både min egen og andres oplevelser.

 

Jeg fik en belastningsreaktion i tiden efter min søns fødsel, og det åbnede mine øjne for alt det, efterfødselstiden kan indeholde af ambivalente følelser og tanker. Jeg forstår nu, hvor stort det er, at kvinder bærer børn, føder og måske ammer. Det er en omfangsrig og afgørende indsats både fysisk og mentalt at skabe et menneske og hjælpe det i gang med livet.

Min egen fødsel blev fotograferet, og de billeder har været en væsentlig del af min forståelse og heling efter fødslen - og så er de et værdifuldt minde fra en periode, hvor tiden gik både hurtigt og langsomt på

én gang.

Screenshot 2022-09-15 at 22.45.53.png
IMG_4551.jpg

Uddannelse

Jeg er fotograf og dokumentarinstruktør.

Uddannet fotograf fra Fatamorgana,

Danmarks Fotografiske Billedkunstskole.

Derefter læste jeg Mediekunst i 2 år på Leipzig Kunstakademi i Tyskland og i 2015 blev jeg uddannet flerkamerainstruktør/studieproducer fra Den Danske Filmskole.

 

Jeg har i flere år arbejdet med dokumentarserier

til TV, blandt andet har jeg filmet Tillykke, I skal

have trillinger! til DR1.

 

Mælk & Blod

I februar 2021 startede jeg instagram-profilen Mors Mørke (nu med nyt navn: Mælk & Blod), hvor jeg blandt andet deler kvinders beretninger om efterfødselsreaktioner. Dels for at gøre op med det tabu, jeg oplever stadig findes. Dels for at skabe et sprog for, hvilke følelsesmæssige reaktioner, der kan komme efter en fødsel.

Profilen er skabt i samarbejde med dramaturg, Nadezhda Klimenko. 

bottom of page